JOM CANTIKKAN DIRI ANDA ?

2:26 AM

                                   
                      TIPS KECANTIKKAN


Foundation apa yang sesuai untuk muka oily and combination skin. Never pakai terus foundation lepas sapu moisturizer on face, lagi2 if kulit memang jenis oily. Tunggu 5-10 minutes. Face primer nak pakai jugak tak sebelum apply foundation?
.
Face primer untuk kita apply foundation tanpa cakey and for our make up to last longer, so better apply ️ Okay, ada few ways untuk tak buat muka kita nampak cakey bila pakai foundation, especially duduk dekat Malaysia ni kan. So ada cara2 untuk buat makeup tak cakey. cakey ni macam bergaris2 dekat muka, haa tak molek lah kalau gitu. Bercapuk taw? Okay so firstly kalau taknak foundation nampak cakey KENA
.
1. AVOID pakai brush. Sebab brush antara punca kenapa bila pakai foundation tak nampak cantik, pakai BEAUTY BLENDER sponge or sili blender. Ni untuk yang oily skin. Please jangan pening ..
2. Tambah argan oil pada foundation hampa. Tak kesah pakai liquid/power foundation ke just mix 1/2 dots of argan oil then baru apply. Nanti kulit tak oily and cakey instead muka lagi glowing. Kelebihan bila campur argan oil ni pores tak nampak sangat.
Selamat Mencuba!

  

BERMINAT ?

Hubungi rangkaian Marissa Aesthetic atau kunjungi kami

Marissa Aesthetic Semenyih (HQ)
No 26-1, Jalan Semenyih Sentral 4,
Semenyih Sentral, 43500 Semenyih, Selangor
Hotline 03-87234808 /013-2448484

Marissa Aesthetic Shah Alam
No G41 Laman Seri Business Park Jalan Persiaran Sukan Seksyen 13,
40100 Shah Alam. Selangor
Hotline 03-55233505/013-3881353

Marissa Aesthetic Kuantan
No 48A, 1&2 Floor, Jalan Putra Square 2, Chinatown Putra Square.
 25200 Kuantan, Pahang
Tel: 09-5315652/017-3894748

Marissa Aesthetic Bandar Baru Bangi
D09-02 Plaza Paragon Point,
Jalan Medan Pusat, Pusat Bandar,
43650 Bandar Baru Bangi, Selangor
Tel: 03-89289334/013-3351353

Marissa Aesthetic Melaka
No 86, Jalan Lagenda 5, Taman 1 Lagenda, 75400 Melaka
Tel: 06-2884843/013-2281353

Marissa Aesthetic Kelantan
Level 21-AA-208 D’Perdana Sri Cemerlang, 
Lot 319 Seksyen 27, Jalan Sri Cemerlang,
15300 Kota Bahru, Kelantan
Tel: 013-388 0987

Marissa Aesthetic Senawang
42-2A, Tingkat 1, Perniagaan Senawang Jaya,  Senawang
 70450 Seremban, Negeri Sembilan
Tel: 06-6753707/013-8861484

SOHO Kedah
B-2-3, Condo 900,Jalan Golf and Country Club 06000 Jitra, Kedah.
Tel: 04-9161878/019-470171


           

You Might Also Like

1 comments

  1. Assalamualaikum. i would like to inform you that your post, the telephone number for Marissa Asthetic Bandar Baru Bangi is incorrect. 03-89289334 is actually my home telephone number. Please change the number in your post. Thank you in advance.

    ReplyDelete